Ρίξε κόκκινο στη νύχτα...

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009


Φοβερή νύχτα για τον Ολυμπιακό η 29η Νοεμβρίου. Και πως να μην είναι όταν βγαίνεις νικητής σε δύο δυνατά crash test με τον Παναθηναϊκό. Το φάληρο γέμισε χθές απο νωρίς, με χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη και αργότερα στο ΣΕΦ για να υποστηρίξουν τη μεγάλη τους αγάπη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.




Ποδόσφαιρο
Με μικροεπεισόδια έξω απο το Καραϊσκάκη και με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η αλήθεια είναι οτι με τα δείγματα γραφής που είχαν δείξει σε προηγούμενους αγώνες οι δύο ομάδες, περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι που ίσως να μην κατέληγε να έχει και νικητή. Ο Ολυμπιακός μέχρι χθές βρισκόταν 2 βαθμούς πίσω απο τον Παναθηναϊκό, είχε χάσει στα Γιάννενα 2 πολύτιμους βαθμούς και σε όλα αυτά είχαν προστεθεί και τα προβλήματα με τους τραυματισμούς σημαντικών παικτών της ομάδας. Απο την άλλη, ο Παναθηναϊκός με κακό ποδόσφαιρο ανα διαστήματα στα παιχνίδια του, αλλά με τα αποτελέσματα υπερ του, είχε την ψυχολογία με το μέρος του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε το παιχνίδι όπως ακριβώς απαιτεί ένα ντέρμπι. Έπαιξε το παιχνίδι που ξέρει, δημιούργησε τις φάσεις που ήθελε και έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με τα δύο γκολ του Μήτρογλου, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του και έδωσε την δική του απάντηση για το αν θα πρέπει να βρίσκεται ως τρίτη επιλογή πισω απο τον Ντιόγκο και τον Ντάρμπισιρ.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο Καραϊσκάκη αλλά δεν μπήκε ποτέ μεσα στο παιχνίδι. Οι παίκτες του ήταν μαγκωμένοι, χωρίς συγκέντρωση και παραδόθηκαν στον ρυθμό του αντιπάλου. Ο Κατσουράνη και ο Cisse δεν φάνηκαν πουθενά και η είσοδος του Νίνη άργησε να γίνει ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός. Στην τελική φαίνεται οτι ποδοσφαιριστές, διοίκηση και προπονητές του Παναθηναϊκού πλήρωσαν το ότι αναλώθηκαν περισσότερο απο όσο θα έπρεπε την προηγούμενη εβδομάδα στις εξαγωνιστικές κόντρες με τον Ολυμπιακό και στις δηλώσεις.

Υ.Γ. Το πιο σωστό πράγμα που άκουσα χθες και που σε βάζει όντως σε σκέψη είναι αυτό που είπε ο καλεσμένος της NET, Βασίλης Χατζηπαναγής. Αν ήταν εκτος τραυματισμών Ντιόγκο και Ντάρμπισιρ ίσως να μην βλέπαμε ποτέ το τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης σαν τον Μήτρογλου.


Μπάσκετ


Μετά το ξέφρενο πανηγύρι στο ποδόσφαιρο, σειρά είχε το ντέρμπι ανάμεσα στους «αιώνιους» στο μπάσκετ.

Εδώ θα έλεγα οτι αυτοί που ένιωθαν μαγκωμένοι και επιφυλακτικοί ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τα παράπονα κατά της ομάδας ήταν πολλά μετά την ήττα του στο Βελιγράδι απο την Παρτιζάν. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ικανοποιούσε κανέναν, καθώς η έλλειψη της ομαδικότητας έδινε άναρχη μορφή στο στυλ του παιχνιδιού.

Στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο παλιός γνώριμος Παναθηναϊκός που δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης που πάντα οι αντίπαλοι επιθυμούν να τον νικήσουν. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Το παιχνίδι όμως δεν θύμιζει τίποτα απο τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Ο Ολυμπιακός μπήκε απο την αρχή συγκεντρωμένος, γνωρίζοντας οτι η νίκη για εκείνον είναι και ο μόνος δρόμος ώστε να έρθει η ηρεμία. Είδαμε τον Γιαννάκη να απαντάει στα σχέδια του Ομπράντοβιτς. Στην ουσία είδαμε μια πολύ καλή παρτίδα σκάκι. Το σχήμα με τους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού δεν φόβισε αυτή τη φορά τον Γιαννάκη και τους παίκτες του που βρήκαν τη λύση και το αντιμετώπισαν με το σχήμα των ψηλών.

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως απ’ όλα είναι οτι είδαμε να αλλάζει το σύστημα. Αρχικά ο Ολυμπιακός θέλησε να δώσει και πάλι την μπάλα μέσα στους ψηλούς. Αυτό όμως είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Ομπράντοβιτς, γι’ αυτό και η άμυνα του Παναθηναϊκού γυρνούσε σε ζώνη ώστε να κλείνουν η διάδρομοι προς το καλάθι.

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν παρέμειναν σε αυτό το κομμάτι, γύρισαν το παιχνίδι τους και η μπάλα βγήκε έξω στην περιφέρεια και τα σημαντικότερα καλάθια μπήκαν απο τα 6,25. Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε με την επιλογή του να γυρίσει σε άμυνα ζώνης και το πλήρωσε καθώς τα 4/4 τρίποντα του Παπαλουκά αποτέλεσαν κινητήριο μοχλό για τους συμπαίκτες του.

Φυσικά η ομάδα του Ολυμπιακού δεν ξεπέρασε τα προβλήματα απο τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε περιμένουμε κάτι τέτοιο. Η άμυνα είχε και χθές πολλά κενά καθώς ο Σπανούλης κατάφερε αρκετές φορές με drive να σκοράρει, περνώντας τους παίκτες του Ολυμπιακού σαν σταματημένους. Όμως φάνηκε οτι ο Ολυμπιακός αν θέλει μπορεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να χτυπήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου του και στην τελική μπορεί ο προπονητής, με το πάθος που έβγαλε στη διαχείριση των συστημάτων, να εμπνεύσει τους παίκτες του ώστε να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό.

1 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2009/11/blog-post_29.html

όλα κόκκινα

[βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει...]

Δημοσίευση σχολίου