Euroleague: Παρτιζάν - Ολυμπιακός

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009


Εντυπωσιακό ξεκίνημα με τραγικό τέλος. Αυτή είναι και η εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Παρτιζάν, που ηττήθηκε δίκαια με 86 – 80, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Λίγη σημασία έχει όμως τη δεδομένη στιγμή η ακριβής ανάλυση του αγώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι υποβιβάζω τη σημαντική νίκη της Παρτιζάν.


Η ουσία για τους ερυθρόλευκους είναι ότι όλη την εβδομάδα ακούγαμε απο τις δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Μίλος Τεόντοσιτς οτι χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι και οτι το μυαλό της ομάδας βρίσκεται πρωτίστως στον αγώνα με την Παρτιζάν. Τίποτα απο αυτά όμως δεν τηρήθηκε. Και η συγκέντρωση έλειπε και η ψυχή έλειπε για να καθαρίσει αυτό το παιχνίδι. Γενικά έλειπε το καλό πρόσωπο του Ολυμπιακού.


Και πως να μην είναι κακό το πρόσωπο του Ολυμπιακού όταν η άμυνα της ομάδας βρίσκεται εκτεθειμένη και όταν στην επίθεση δεν υπήρξε ούτε μια συνεργασία των παικτών; Το μόνο που υπήρχε ήταν το προσωπικό ταλέντο κάποιων παικτών κι αυτό κατα διαστήματα, αλλά αυτό δεν αρκεί δυστυχώς για να φτάσει μια ομάδα στην πολυπόθητη νίκη (τουλάχιστον στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού παιχνιδιού).


Κοιτάζοντας μάλιστα και τα στατιστικά το μάτι μου πέφτει κατευθείαν στις ασίστ. Δέκα ασίστ συνολικά είχε η ομάδα του Γιαννάκη απόψε, όταν στο παιχνίδι της Πυλαίας κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, μόνο ο Μίλος είχε 13 ασίστ(!). Αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει. Κάποιοι πρέπει να προβληματιστούν. Οι παίκτες φάνηκε να μην γνωρίζουν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Και βέβαια, όταν η περιφέρεια δεν βρίσκει λύσεις ώστε να τροφοδοτήσει και τους παίκτες κάτω απο το καλάθι τότε η κατάληξη είναι γνωστή.


Αυτό που φαίνεται πάντως, μέσα απο αυτά τα παιχνίδια, είναι οτι η ομάδα δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο γρήγορο παιχνίδι. Η άμυνα παρουσιάζει κενά και οι παίκτες δεν έχουν δείξει να μπορούν να τα καλύψουν. Όταν γίνονται γρήγορες επιθέσεις η ομάδα δεν έχει αντίστοιχα και γρήγορες επιστροφές. Και απο τη μια πλευρά είναι λογικό, καθώς ο κορμός αυτής τη ομάδας μέχρι πέρσι έπαιζε με κύριο στοιχείο την άμυνα.


Whos to blame? Νομίζω αυτοί που έχουν την ευθύνη είναι οι ανυπόμονοι. Δηλαδή όλοι. Και παίκτες – που δεν είχαν την υπομονή να παίξουν ομαδικά και να συνεργαστούν – και προπονητής – που δεν φαίνεται να δίνει τα κατάλληλα κίνητρα στους παίκτες του (και σίγουρα το να αφήνεις τον Τσίλντρες εκτός παρκέ για αρκετή ώρα, ενώ είναι ο μόνος παίκτης που κρατάει την ομάδα όρθια, δεν αποτελεί κίνητρο) – αλλά και όλοι εμείς – που ίσως να ζητάμε απο μια ομάδα πολλά πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε αν όντως ταιριάζουν όλα αυτά στο παιχνίδι της. Και είμαι σίγουρη οτι όσοι ζητούσαν πέρσι απο τον Γιαννάκη γρήγορο παιχνίδι μετά απο το σημερινό σίγουρα θα το ξανασκέφτονταν...


Edit: Μόλις διάβασα τις δηλώσεις του προπονητή που με λίγα λόγια λέει οτι ο ρυθμός χάθηκε απο τις συνεχείς διακοπές του αγώνα... Ναι, οκ, δεν λεω χάνεις το ρυθμό σου απο αυτό αλλά όταν έχεις ρυθμο. Όταν δεν έχεις, δεν έχεις και τίποτα να χάσεις...

Καλό είναι να μην βρίσκουμε δικαιολογίες. Ούτε η  απουσία του Παπαλουκά επηρέασε (το πολύ πολύ να έβγαζε καμιά ασίστ παραπάνω, πάντως να αναστήσει την ομάδα λίγο δύσκολο), ούτε οι συνεχείς διακοπές (αν ήταν καλή η ομάδα το πολύ πολύ να έπεφτε η μεγάλη διαφορά).



3 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

καλημέρα!

το καλύτερο ξεκίνημα της μέρας ...το κείμενό σου...

assist...

it's elementary my dear Watson!!!

Thoughtless είπε...

Καλησπέρα!

Ελπίζω και εύχομαι το κείμενο της Δευτέρα να είναι καλύτερο ξεκίνημα απ'οτι το σημερινό ;)

Υ.Γ. Όπως λέει και ο ίδιος ο Γιαννάκης "μια πάσα κάνει δύο ανθρώπους ευτυχισμένους"

Yannis Zabetakis είπε...

το κείμενό σου θα έχει και φωτό απο την camera μου...live from GATE 19@ Γ.Κ.

Δημοσίευση σχολίου