Η άγνοια είναι ο χειρότερος εχθρός

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009



Λιγότερο απο το 50% των Βρετανών θεωρούν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, σύμφωνα με μια ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα των Times και δημοσιεύθηκε το Σάββατο.


Μόνο το 41% δέχεται ως διαπιστωμένο επιστημονικό στοιχείο οτι η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη οφείλεται και προκαλείται κατα ένα μεγάλο μέρος απο τον άνθρωπο.


Σχεδόν το 1/3 των ερωτηθέντων θεωρεί οτι δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αυτή η ταύτιση, ενω το 8% πιστεύει οτι αυτή η θεωρία είναι προπαγάνδα των οικολόγων που προσπαθούν να κατηγορήσουν τον άνθρωπο. Απο την άλλη έχουμε και το 15% των Βρετανών που πιστεύει οτι δεν υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη (!)

Απο την έρευνα προκύπτει επίσης οτι μόνο το 28% των Βρετανών συμφωνεί με την άποψη οτι η κλιματική αλλαγή είναι απο τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Τα συμπεράσματα της ψηφοφορίας απειλούν να υπονομεύσουν τη θέση του βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν στη συνδιάσκεψη του Ο.Η.Ε. τον επόμενο μήνα, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες θα προσπαθήσουν να επεξεργαστούν μια νέα συμφωνία περιορισμού του φαινομένου του θερμοκηπίου.


Η εφημερίδα Times τόνισαν, οτι αυτός ο σκεπτικισμός αντικατοπτρίζει τη δυσκολία που θα έχει η βρετανική κυβέρνηση να πείσει το κοινό να δεχτεί τους υψηλότερους πράσινους φόρους, ώστε να πετύχει η Βρετανία τους δεσμευτικούς στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 34%  μέχρι το 2020 και 80% μέχρι το 2050.

Τέλος, περίπου το 53% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν εναντιώνονται στην ιδέα της αύξησης του κόστους των αυτοκινήτων ώστε να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να οδηγούν λιγότερο.


(Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε απο την Populus για τους Times) -  Πηγή: Yahoo

To προσωπικό σχόλιο για τα παραπάνω πηγάζει μέσα απο το βίντεο:


6 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

στα δικά μας...δεν φταίμε εμείς που πετάμε τα σκουπίδια μας!
δεν φταίμε εμείς που κτίζουμε αυθαίρετα!

δεν φταίμε εμείς που διαλέγουμε τα μεγαλύτερα λαμόγια να μας κυβερνούν!

δες κι αυτό

σχόλιο η ...φωτό

http://www.zabetakis.net/?p=1672

Thoughtless είπε...

Βλέποντας το άρθρο και τη φωτογραφία απο το link σκέφτομαι τι είναι πιο ειρωνικό, το να κλαίει ο άλλος για το σπίτι του ενω ήξερε που το χτίζει ή το πρόστιμο που του έριξαν ετεροχρονισμένα???

Yannis Zabetakis είπε...

κλαυσίγελος!

η χώρα που γέννησε την τραγωδία και την κωμωδία!

Dimitra είπε...

Είμαστε στη χώρα που κανένας δεν φταίει...ή μάλλον φταίει ο διπλανός, ο γείτονας, ο κρατικόσ μηχανισμός και ο εξωκρατικός μηχανισμός...

Thoughtless είπε...

@Yannis: Το αποτέλεσμα όμως είναι παράξενο όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο ;)
@Dimitra: Πάντα φταίει ο άλλος! Αυτός είναι κανόνας για να ζεις με την ψευδαίσθηση οτι κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.

Yannis Zabetakis είπε...

@thoughtless

από εβδομάδα ξεκινά κάτι δυνατό και θέλουμε την βοήθειά σου!
στείλε mail please

Δημοσίευση σχολίου