Best and worst moments

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

 Ένα απο τα πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου είναι να φτιάχνεις λίστες. Λίστες για τα τραγούδια που σε έχουν σημαδέψει ή λίστες για τις ταινίες που σε έκαναν να σπαταλήσεις άσκοπα ώρες απο τη ζωή σου. Το θέμα δεν συναντά περιορισμούς.

 Παρακολουθώντας την ταινία «Across the universe» και ακούγοντας τις υπέροχες διασκευές που έχουν κάνει σε κάποια τραγούδια των Beatles, πήρα την αφορμή να φτιάξω μια λίστα με τα πέντε καλύτερα και τα πέντε χειρότερα covers που έχω ακούσει μέχρι στιγμής.

Again and again…

5.  Stereophonics - Best of you:
Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2005 μέσα απο το άλμπουμ των Foo Fighters, Ιn Your Honor. To 2007 διασκευάστηκε απο τους Stereophonics για τις ανάγκες του Radio One Live lounge. Η φωνή του Κelly Jones σε κάνει να ξεχνάς οτι έχεις ακούσει το τραγούδι σε πιο hard εκτέλεση.



4. I am the Walrus - Bono: Το 1967, οι Beatles κυκλοφόρησαν το δίσκο Magical Mystery Tour που περιείχε 6 τραγούδια μέσα στα οποία ήταν και το I am the Walrus. Τον Οκτώβριο του 2007, ο Bono με τη χαρακτηριστική rock χροιά του διασκεύασε το τραγούδι αυτό για τις ανάγκες της ταινίας Across the Universe.



3. The House Of Rising Sun - The Animals: Παραδοσιακό τραγούδι της Αμερικής,  για το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πολλά πράγματα. Το 1964 ηχογραφήθηκε η πιο γνωστή και επιτυχημένη έκδοση του τραγουδιού απο το αγγλικό ροκ συγκρότημα, The Animals.




2. Killing Me Softly - Fugees: Πολλοί πιστεύουν οτι η πρώτη εκτέλεση  προήλθε απο την Roberta Flack. Το τραγούδι όμως ερμήνευσε για πρώτη φορά η αμερικανίδα Lori Lieberman, to 1971. Τελευταία και πιο πετυχημένη διασκευή του κομματιού υπήρξε αυτή των Fugees, το 1996, μέσα απο τον δίσκο τους The Score, με την υπέροχη φωνή της Lauryn Hill σε συνδυασμό με το hip hop άκουσμα.


1. Hurt - Johnny Cash: Ένα απο τα καλύτερα cover όλων των εποχών. Ουσιαστικά αυτό το τραγούδι θα έπρεπε να το είχαμε ακούσει εξ' αρχής απο τον "θρύλο" της country, Johnny Cash. Το 1994, πρώτοι οι Nine Inch Nails ηχογράφησαν το Hurt, το οποίο κυκλοφόρησε μέσα απο το άλμπουμ The Downward Spiral. H διασκευή του Johnny Cash όμως το 2002, ένα χρόνο πριν το θάνατό του, μας έκανε να το αγαπήσουμε.





Never again...

O παραπάνω τίτλος τα λέει όλα και επειδή οι συγκεκριμένες διασκευές είναι άκρως απογοητευτικές, οι σύνδεσμοι θεωρούνται περιττοί. Η αλήθεια είναι πως ήθελα όλα να τα στριμώξω κατευθείαν στο #1 αλλά θα ακολουθήσω κι εδώ μια σειρά.

5. Another Brick In The Wall - Korn: Διαφορετικό, παράξενο και καθόλου αγαπημένο το cover των Korn. Καλύτερα να συνεχίσουμε να ακούμε την αρχική εκτέλεση απο τους Pink Floyd.

4. Under the bridge - All Saints: Ποτέ δεν κατάλαβα γιατι έπρεπε ένα τόσο ωραίο τραγούδι να διασκευαστεί απο ένα συγκρότημα που ήταν χειρότερο κι απο τις Spice Girls. O ποπ ήχος και η φωνή της lead singer (o Θεός να την κάνει) σου κλονίζουν το νευρικό σύστημα.

3. Piece of my heart - Faith Hill: H country στα χειρότερά της, το ίδιο και το τραγούδι της Janis Joplin.

2. Take My Breath Away - Jessica Simpson: Το τραγούδι ίσως να είναι και απο τα καλύτερα soundtrack ταινίας. Όσο όμορφα όμως αισθάνεσαι όταν το ακούς απο τους Berlin, τόσο σου γυρίζει το μάτι που τόλμησε η Τζέσικα να το διασκευάσει.

1. Comfortably Numb - Scissor Sisters: Και μόνο οτι χρειάστηκε να ακούσω αυτή τη διασκευή για τις ανάγκες της λίστα νομίζω πως φτάνει. Είναι απο τις χειρότερες διασκευές. Υποφέρεις τόσο πολύ στο άκουσμα σε σημείο να βάζεις τραγούδια του Prince για να συνέλθεις απο το σοκ.

Bonus track για να συνέλθουμε για να κλείσουμε:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου