Λύγισαν στο τέλος...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010



Σε κακό χρονικό σημείο ήρθε η πρώτη ήττα για την Εθνική Νέων, η οποία ηττήθηκε με 66-73 από την Γαλλία, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξήχθει στην Κροατία και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά. Ωστόσο οι Νέοι μας κατάφεραν να προσθέσουν το αργυρό μετάλλιο στις επιτυχίες τους (μένοντας αήττητοι για 8 σερί παιχνίδια) και σαφώς το μέλλον τους ανήκει!

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από την ευστοχία της Γαλλίας από τα 6,25 και τον κακό της εαυτό, ο οποίος εμφανίστηκε στην πρώτη περίοδο και επέτρεψε στους τρικολόρ να σημειώσουν 20 αναπάντητους πόντους. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +22, γεγονός που αποτέλεσε και καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους Γάλλους να σουτάρουν τρίποντα ασταμάτητα και τα περισσότερα να βρίσκουν τον στόχο τους. Ο Νίκος Παππάς με έξι σερί προσωπικούς πόντους έβγαλε την ελληνική ομάδα στην αντεπίθεση, αλλά αυτή διακόπηκε γρήγορα, καθώς οι Γάλλοι, για άλλη μια φόρά, διαδοχικά τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στους 22 (14-36).

Στην επανάληψη, η Εθνική είχε αρκετά δυσκολο έργο καθώς με ένα 8% στα τρίποντα κλήθηκε να ανατρέψει μια διαφορά 17 πόντων (39-56). Οι Νέοι δεν το έβαλαν εύκολα κάτω και προσπάθησαν να πιέσουν τον αντίπαλο ώστε να υποπέσει σε λάθη. Αυτό έγινε εν μέρει, οι Γάλλοι υπέπεσαν σε απανωτά φάουλ και η διαφορά καγτέβηκε αρχικά στους +10 (50-60), για να μειωθεί στη συνέχεια ακόμη περισσότερο (58-63), ελπίζωντας πως θα υπάρξει ανατροπή. Όμως ΜVP της βραδιάς και δήμιος της Εθνικής μας, με τρίποντο 1 λεπτό πριν το τέλος, σφράγισε την νίκη με 62-73 και χάρισε στην ομάδα του το χρυσό! 

*Μεγάλη διάκριση για το Εθνικό μας συγκρότημα αποτέλεσε η επιλογή του Κώστα Παπανικολάου και του Νίκου Παππά στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 6-19, 22-41, 39-56, 62-73.

Ελλάδα: Κατσίβελης, Γεωργάκης, Μάντζαρης 12, Παπανικολάου10 (5 λάθη), Σλούκας 4 (6 ριμπ., 6 λάθη), Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22 (4 κλεψ.), Κασελάκης4, Σαρικόπουλος 7 (δεν έπαιξαν Μούρτος, Καραθανάσης, Παπαντωνίου).

Γαλλία: Ρουσέλ 6, Αμπουντού 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ6, Τάνγκε 5, Γκαβρίλοβιτς, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Πρένομ 4, Καντολό 5.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου