Euroleague 2007 - 2008: Παναθηναϊκός

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι ελληνικού ενδιαφέροντος της φετινής διοργάνωσης της Ευρωλίγκα επικρατώντας με 78 – 51 της Ζαλγκίρις Καούνας την Τετάρτη (22/10) μέσα στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 17.000 οπαδούς του τριφυλλιού. Η πρεμιέρα ιδανική για την ομάδα του τριφυλλιού αφού επέβαλε τον γρήγορο ρυθμό της μέσω της πιεστικής της άμυνας απο τα πρώτα λεπτά του αγώνα βρίσκοντας σε καλή μέρα τον Δημήτρη Διαμαντίδη (15) και τον Πέκοβιτς (14) που έδωσαν σημαντικές λύσεις μέσα και έξω απο το καλάθι.


Ο Παναθηναϊκός κράτησε τη διαφορά πάνω απο τους 15 πόντους σε ολόκληρο το διάστημα του αγώνα λειτουργώντας ιδανικά σε άμυνα και επίθεση εκτός απο το δεύτερο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, όπου η Ζαλγκίρις με 12 επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε με ένα σερί 2 – 18 να βάλει τον εαυτό της ξανά μέσα στο παιχνίδι και να απειλεί στο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό (38 – 30).


Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι πήραν ξανά τον έλεγχο στα χέρια τους χτίζοντας και πάλι τη διαφορά πάνω απο τους 15 πόντους και κατάφεραν να κάνουν το τέταρτο δεκάλεπτο να μοιάζει με απλή τυπική διαδικασία (78 – 51).

Το νικητήριο αποτέλεσμα απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας αποτελεί ωστόσο ήδη παρελθόν για τον Παναθηναϊκό αφού παίκτες και τεχνική ηγεσία βρίσκονται στους ρυθμούς του αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Έχοντας στη βαλίτσα τους την ισορροπία στο περιφερειακό παιχνίδι και την πιεστική τους άμυνα, στοιχεία που τους έδωσαν άλλωστε και την πολύτιμη νίκη στο πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την ομάδα των μπλαουγκράνα την Πέμπτη (30/10) σε έναν αγώνα εκτός έδρας που θα διεξαχθεί στο Παλάου Μπλαουγκράνα της Ισπανίας. Απών απο την αποστολή και πάλι θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης αφού συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πέλμα με αποτέλεσμα να μην ενισχύσει την προσπάθεια του τριφυλλιού για τον δεύτερο αγώνα του στην Ευρώπη.
   
Απο την άλλη μεριά η Μπαρτσελόνα, η οποία έδειξε τις προθέσεις της απο τον πρώτο της αγώνα στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα, κυριαρχόντας σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού και σαρώνοντας με 82 – 54 τη Νανσί στη Γαλλία, δείχνει ικανή να φτάσει μέχρι το Βερολίνο. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει στη διάθεσή του όλα τα μεγάλα όπλα της ομάδας, με τον Ναβάρο τον Λάκοβιτς και τον Μπαζίλε να μοιράζουν πάσες - 12 συνολικά και απο τους τρείς παίκτες στον αγώνα με την Νανσί - και τον Ιλιασόβα να τις μετουσιώνει σε καλάθια.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην ίδια διοργάνωση και το 2007 με τον Παναθηναϊκό στατιστικά να έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις καθώς είχε νικήσει με 76 – 66 μέσα στην έδρα του και με 55 – 56 στην Ισπανία. Οι δύο αγώνες κρίθηκαν ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα κάτι που αποδεικνύει την υπεροχή των δύο ομάδων και δίνει παράταση στην αγωνία μας μέχρι την Πέμπτη.





READ MORE - Euroleague 2007 - 2008: Παναθηναϊκός